onsdag 2. desember 2009

Reiseskildring



Vi er snart framme etter den lange reisen til Cape Town. Vi ser alle menneskene på flyet titte ut i den trykkende varmen. Vi bestemmer oss for å gjøre det samme, og gud så utrolig det er, når vi skimter bakken under skyene. Vi ser lange savanner med tørt gult gress. Rundt på savannene vokser det akasietrær og tørre busker. Regntiden er over og nå begynner sommeren for dem. På savannen ser vi sjiraffer, elefanter, antiloper og så videre.

Endelig lander vi. Det lager en ordentlig buldrete lyd. Vi kjører jo tross alt med Virgin Airlines. Vi går ut av flyet og møter en varm bris. Det er helt utrolig hvor stor forskjellen er fra Norge med minus 10 grader til Sør-Afrika med over 30 grader.

Vi tar tog inn til Cape Town, og på veien ser vi en by med mye stein og murhus. Men vi har jo hørt det er den mest besøkte byen i Sør-Afrika, så vi depper ikke av førsteinntrykket! Vi finner stedet der vi skal bo de neste tre ukene, og vi merker at det ikke er et 4 stjerners hotell, men det må vi holde ut. Man kan ikke få alt man ønsker seg!

Utenfor summer alle insektene rundt oss, og vi vifter med hendene for å få dem vekk. Det tror jeg er det eneste jeg kommer til å savne hjemme i kalde Norge.

Rommet vårt er helt greit med et bad og fire senger. Vi finner oss til rette og setter oss til å spise lunsj på et lite bord som står der. Maten smaker overraskende bra.
Tre uker senere tar vi buss til Johannesburg for å dra på en fem-dagers safari.

Vi går til fots langt inne i på savannene, med vår leide guide. Safari- ansatte mente det de sa om at vi er helt alene, det er ingen rundt oss. Guiden vår har jo gæver da, så vi skal ikke være bekymret på å bli angrepet av løver.

Vi slår leir inne ved en liten treklynge og legger oss til å sove. Det er vanskelig å få sove for i det fjerne kan vi høre brøl.

Neste morgen våkner vi av at guiden brenner opp noen vedkubber. Det er iskaldt og da er det viktig å holde oss varme. Det har faktisk lagt seg litt rim på bakken, men dette kjenner vi oss igjen i.

Vi fortsetter turen vår til vi kommer tilbake til Johannesburg. Vi er fornøyde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar